6 простих способів позбутися від темних кіл під очима

6 простих способів позбутися від темних кіл під очима

Панди викликають розчулення, темні кола навколо очей - ні. Насправді набряки і затемнення в області навколо очей - одна з головних косметичних проблем, яка в тій чи іншій мірі хвилює практично всіх. Головні винуватці цієї напасті - спадковість і старіння шкіри. Неголовні - зневоднення, недостача сну, схильність до алергії, неправильне харчування. З темними колами можна і потрібно боротися, в крайньому випадку, їх доведеться просто замаскувати.

1. Вмивайтеся прохолодною водою. Висока температура посилює набряклість і підкреслює темні кола. Для зняття макіяжу використовуйте засоби на масляній основі. Вони швидко розчиняють підводку, туш і тіні, не дратуючи при цьому шкіру. Крім того очі не доведеться терти і тим самим травмувати капіляри.

2. Використовуйте крем для очей з ретинолом, який підсилює вироблення колагену і розгладжує шкіру. Нанесіть невелику кількість препарату на область під очі і акуратно «вбийте» його в шкіру. Майте на увазі, ретинол діє не відразу. Об'єктивно кажучи, іноді потрібно від 10 до 12 тижнів, щоб з'явилися видимі результати.

3. Всі препарати з вітаміном А і його похідними підсилюють приплив крові до тканин, ущільнюючи їх і роблячи таким чином менш помітними «зони затемнення». Для зменшення набряклості призначені креми на основі кофеїну, який заспокоює судини і сприяє виведенню зайвої рідини.

4. Іноді вирішити проблему допомагають креми, з натуральними освітлюючими компонентами. Наприклад, такими, як екстракти сої або цитрусових. Швидких змін не чекайте. Для досягнення перших результатів знадобиться 5-6 тижнів. Тут важливо не переплутати і не використовувати для такої делікатної області відбілюючі препарати, особливо ті, що містять гідрохінон. Ще один варіант - продукти для шкіри навколо очей з інгредієнтами, що додають сяйво: арбутин, вітамін С. Вони гальмують вироблення меланіну.

5. Роблячи макіяж верхньої повіки, вибирайте підводку темних тонів. Вона відверне увагу від проблемних моментів і зробить очі яскравими і живими. Для нижньої повіки знадобиться тілесний олівець. Якщо підвести їм слизовий контур, то це додасть погляду сяйва, а темні кола стануть менш помітними.

6. Більше і краще спіть. Краще - це значить не тільки восьмигодинний відпочинок, але і правильне положення тіла в ліжку. Якщо ви спите на боці або на животі, сила тяжіння притягує рідину під очі, а це формує темні кола. Намагайтеся спати на спині. Ще один спосіб поліпшити якість сну - взяти ще одну додаткову подушку, щоб підняти голову і забезпечити відтік рідини від обличчя.

Для більш рішучих дій у боротьбі з «очима панди» потрібно консультуватися на очному прийомі з лікарями-дермакосметологами.

Наверх