Папіломи, бородавки, родимки в будь-який момент можуть перерости у меланому - рак шкіри, що невиліковний!

Папіломи, бородавки, родимки в будь-який момент можуть перерости у меланому - рак шкіри, що невиліковний!

Папіломавірус людини - один з найбільш онкогенних вірусів. На його "рахунку" найбільше ракових пухлин, ніж з інших причин. Він присутній в організмі практично кожної людини і є однією з причин появи на тілі, папілом, бородавок,родимок і інших пігментних плям. Які в свою чергу, можуть в будь-який момент перерости у меланому - рак шкіри, від якого на даний момент немає ніякого лікування.

Самі по собі папіломи, бородавки, родимки не є небезпечними. Проблема полягає в тому, що звичайна папілома або родимка може в будь-який момент перерости у меланому. Це невиліковний рак шкіри, який вбиває людину буквально за кілька місяців і від якого немає порятунку. Якщо інші різновиди ракових пухлин можна якось зупинити за допомогою хіміотерапії, лікарських засобів і інших методів, то тут єдиний варіант - розпізнати і видалити на ранній стадії. Якщо меланома вже встигла сформуватися - це гарантована смерть. Кожен напевно чув історію про "померлого від родимки". Ось якраз саме це і відбувається при переродженні в рак.

Через що родимки перетворюються у рак:

• Вплив прямих сонячних променів;

• Опік папіломи або родимки;

• Спадковість;

• Часті механічні пошкодження пігментних утворень (при голінні, купанні, під час роботи).

Якщо Ви виявили на шкірі підозрілі утворення або плями з відтінками рожевого або темного вкраплення рекомендуємо Вам звернутися на очний прийом до дерматолога. З метою збереження здоров'я і життя радимо спостерігати за родимками і профілактично відвідувати спеціаліста хоча б раз на рік. Для тих, кому зручніше звернутися до лікаря через Інтернет і перевірити родимку по фото, створений сайт telederm.com.ua. Дізнайтеся більше, як отримати консультацію за допомогою послуги дистанційної діагностики ТЕЛЕДЕРМ.

Наверх