Як прибрати набряки на обличчі

Як прибрати набряки на обличчі

Як же хочеться прокидатися зранку і виглядати, як кіногероїні: ні тобі синців під очима, ні набряків, а тільки свіже і задоволене обличчя. І якщо «ефект панди» ще можна замазати за допомогою косметики, то набряклі обличчя не сховаєш. Про те, як впоратися з цією проблемою і добре виглядати вранці читайте у нашій статті.

Чому обличчя набрякає?

Запухлість і набряклість тканин обличчя, його «обвисання» і нездоровий сірий колір завжди свідчать про порушення кровообігу. Для того щоб шкіра довго залишалася пружною і молодою, необхідно, щоб кров в тілі могла циркулювати вільно, не зустрічаючи на шляху ніяких перешкод. Чому найчастіше набряки на обличчі помітні саме після сну? Все просто: коли ми перебуваємо в горизонтальному положенні, природний відтік рідини від голови ускладнюється тому, що голова і тіло знаходяться горизонтально, на одному рівні. А якщо у людини не все в порядку з кровопостачанням, то ситуація вранці посилюється ще більше. Іноді набряклі обличчя - це наслідок захворювання нирок або ендокринної системи. Але в цій статті такі випадки ми розглядати не будемо.

Як можна прибрати набряки?

Якщо набряки на обличчі - ваші постійні супутники, і ви виключили ендокринну патологію і захворювання нирок, ми б рекомендували звернутися до перевіреного лікаря-остеопата. В ході лікування покращиться як приплив, так і відтік крові від голови, тому що остеопат розслабить м'язи і звільнить судини від здавлення. Але і своїми силами ви зможете значно поліпшити ситуацію, якщо вранці будете виконувати кілька простих вправ, що ефективно усувають набряклість обличчя.

Рухайтеся. Найпростіша вправа, яку ми обов'язково виконуємо щоранку - ми встаємо з ліжка і починаємо рухатися. Вертикальне положення створює природні умови для відтоку зайвої рідини від юбличчя, до того ж, активно рухаючись, ми стимулюємо рух рідини по всьому організму. Тому якщо хочете швидше зняти набряки, починайте ранок активно. Ранкова гімнастика - відмінний спосіб не тільки прокинутися, але і поліпшити зовнішній вигляд. Робыть масаж шиї. Набряклість обличчя завжди говорить про перешкоди, які знаходяться на шляху відтоку рідини від обличчя, тобто про напругу шиї. Щоб усунути затор на шляху руху крові, потрібно максимально правильно і ефективно розтягнути шию у всіх можливих напрямках.

Не забувайте стежити за своїм харчуванням і протягом дня пити більше чистої води. Перед сном уникайте солоної і гострої їжі і, звичайно, не налягайте на солодке. Забезпечте себе найзручнішою подушкою, яку тільки можете собі підібрати. Для цього, можливо, доведеться перепробувати 6-7 різних варіантів. Не забудьте також про хороший матрац. Тоді на ранок ваше обличчя віддячить вам за старання свіжістю і пружністю шкіри.

Наверх