Цікаві факти про властивості кавуна. Ягода захищає від ультрафіолету

Цікаві факти про властивості кавуна. Ягода захищає від ультрафіолету

Вважається, що саме у серпні кавуни – достиглі, налиті сонцем та дуже смачні. Ми розповімо Вам, що потрібно знати про кавуни перед тим, як їх їсти.

Кавун захищає від ультрафіолету

Доведено, що існує ряд продуктів, які здатні підвищити опірність організму до УФ-випромінювання. Кавун якраз знаходиться в їх числі. Звичайно ж, споживання кавуна не скасовує використання санскрінів, але з іншого боку, лікопін, що міститься в ньому, володіє потужними антиоксидантними властивостями і здатний протидіяти руйнівній силі сонячних променів.

Кавун корисний для очей і мозку

Пара скибок кавуна здатна поліпшити ваші зір і розумові здібності. До такого висновку прийшли вчені, виявивши в його солодкій м'якоті високий рівень вмісту вітаміну А і вітаміну В6. Перший захищає очі від різних інфекцій і сприяє поліпшенню зору, а другий зміцнює пам'ять і збільшує швидкість мислення.

Кавун сприяє виведенню шлаків

Кавун покращує процес травлення, сприятливо впливає на серцево-судинну систему і очищає нирки і печінку, він також сприяє виведенню холестерину з організму. Кавуни рекомендується вживати людям, які регулярно стикаються з проблемою утворення каменів. До слова, якщо у вас немає ніяких серйозних підстав, щоб виключити кавун з раціону, то ви можете вживати до 2-3 кг кавунів в день.

Наверх