Чому свербить шкіра

Чому свербить шкіра

Шкіра є життєво необхідним бар’єром, що захищає наш організм. Вона складається зі спеціальних клітин, що забезпечують захисток від вірусів, бактерій та інших небезпек. Після того, як клітини шкіри виявлять любий тип підозрілої речовини, вони визивають реакцію, що переходить у висипання чи дерматит. Існують різні типи дерматиту. Імунні клітини шкіри можуть реагувати на те, що торкається шкіри, інфекції всього організму чи хвороби. Деякі висипи червоного коліру, болючі, деякі можуть мати пухирці та плями.

Одним з найбільш поширених симптомів усіх проблем являється свербіння. Також може виникати сухість, лущення та тріщини.

Спекотна чи прохолодна погода з низькою вологістю може привести до сухості шкіри. Така реакція може виникати у будь-якому віці. Зволожуючий крем допоможе відновити суху шкіру. Та сухість може бути ознакою дерматиту, тому слід проконсультуватися з дерматологом, щоб уникнути погіршення стану.

Загальні ознаки та симптоми сухої шкіри:

• лущення шкіри по всьому організму

• надмірний свербіж

• сірий або попелястий вигляд шкіри у людей з темним відтінком

• тріщини на шкірі, що схильні до кровотеч

• потріскані губи

Це важливі симптоми, щоб звернутися за допомогою до спеціаліста. Тріщини на шкірі можуть призвести до зараження організму мікробами, що викличуть інфекцію. Дерматологи можуть назначити спеціальне лікування, щоб вберегти Вас від потенційної небезпеки.

Якщо у Вас з’явилися невідомі висипання, новоутворення чи плями слід негайно звернутися до дерматолога. Немає такої можливості! Скористайтеся постугами онлайн-консультації на сайті telederm.com.ua.

Telederm.com.ua - Ваш особистий дерматолог, що завжди поруч!

Наверх