Чотири поради по догляду за жирною шкірою

Чотири поради по догляду за жирною шкірою

Постійний блиск на щоках, чорні пори в області носа - все це прикмети того, що у вас так званий «жирний тип» шкіри. Шкірне сало виробляється занадто активно і поступово змішується з відмерлими клітинами, створюючи на обличчі не надто райдужну картину.

Ми допоможемо Вам розібратися в основних причинах цієї проблеми.

1. Не очищайте шкіру занадто активно.

Можливо, звучить підозріло, оскільки зазвичай нам вселяють, що «умивання» - наше все. Але у випадку з жирною шкірою, зайві старання ні до чого: вони можуть привести до порушення захисного бар'єру і критичного дисбалансу. Більше того, багатоступінчате очищення за допомогою безлічі активних засобів загрожує тим, що шкіра буде пересушена, а це тільки активізує вироблення шкірного сала. Так що вибирайте максимально делікатні очищаючіі засоби і не надто інтенсивно тріть обличчя.

2. Слідкуйте за тим, що ви їсте.

Не секрет, що картопля фрі та інші продукти з високим вмістом жиру викликають у нас почуття провини, а ось молочні продукти винні нітрохи не менше, тому що вони сприяють цілком конкретним неприємностям - закупорюванню пор. Відбувається це тому, що «молочка» містить натуральні гормони. Крім того, очищені зернові культури (білий хліб, рис ...) серйозне джерело цукру, який сильно підвищує ваш глікемічний індекс.

3. Не забувайте про власні гормони.

Іноді потрібно просто прийняти ситуацію і зрозуміти, що зараз період «пожити з жирною шкірою». Місячний гормональний цикл, який змінюється щотижня, в один прекрасний момент просто збільшує вироблення шкірного сала. Причому це стосується всього - в тому числі і шкіри голови. Так, що якщо подібна проблема з'являється тільки час від часу, не варто панікувати. Досить користуватися матуючими кремами і запастися матуючими серветками для обличчя.

4. Косметичні засоби вам на допомогу.

Головне правило - не перевантажуйте шкіру. Уникайте насичених текстур, які не дозволяють шкірі дихати. Купуючи препарат, пам'ятайте про золоте правило - вам потрібні продукти з позначкою oil-free, які практично не будуть відчуватися на шкірі. А також шукайте в формулах антисептичні та протизапальні компоненти, саліцилову кислоту, кофеїн, цинк.

Якщо наші поради Вам не допомагають і Ви маєте серйозні проблеми з шкірою, Вам слід звернутися до дерматолога. Також Ви можете отримати консультацію спеціаліста на нашому сайті telederm.com.ua

Наверх