Лікування герпесу. Декілька порад

Лікування герпесу. Декілька порад

Більша половина людства являються носіями вірусу, що викликає герпес. Зазвичай проявляється він маленькими пухирцями на губі чи навколо роту. Вірус залишається в організмі навіть після зникнення висипань. Герпес може проявитися лише один раз у житті людини або з’являтися знову і знову.

Дерматологи стверджують, що є багато причин появи герпесу, у цьому переліку:

• Стрес, втома

• Холод, лихоманка чи грип

• Вплив сонячного випромінювання

• Гормональні зміни

• Травма (гоління, порізи, косметична хірургія)

Найчастіше герпес проходить сам по собі, та є багато речей, котрі Ви можете зробити, щоб позбавитися висипань. Для лікування герпесу в домашніх умовах, дерматологи рекомендують:

1. Перші ознаки: печіння, свербіж і поколювання може бути першою ознакою появи висипань. Нанесіть противірусний крем чи мазь. Хоча це не завжди ефективно, та це допоможе уповільнити розмноження вірусу і полегшить симптоми.

2. Зменшити біль: прийняти ібупрофен, щоб зменшити біль (якщо необхідно).

3. Уникайте продуктів, які містять кислоту: у період появи герпесу не вживайте цитрусові та томати. Вони можуть викликати подразнення шкіри.

4. Охолодити місце висипань: прикладайте прохолодний компрес на місце ураження приблизно на 5-10 хвилин. Робіть це декілька разів в день, щоб зменшити почервоніння та подразнення.

Якщо у Вас герпес, дерматологи рекомендують уникати близького контакту, спільного використання чашки, рушника, бритви, зубної щітки та інших речей. Це допоможе запобігти поширенню герпесу.

Наверх