Як подорожувати без шкоди для шкіри

Як подорожувати без шкоди для шкіри

Щасливі люди після відпустки насолоджуються свіжими враженнями, а іноді і курортними романами. Але не всім щастить! Часом, вийшовши з літака, доводиться займатися лікуванням герпесу, акне або невідомих висипань. Щоб уникнути цих неприємностей, потрібно прислухатися до наших порад.

Багато хто повертається з поїздок з почервонінням і навіть легкою формою екземи. Безумовно, існує багато чинників, які негативно впливають на шкіру під час подорожей, але мало не найбільшої шкоди завдає стрес. Він змушує наш організм виділяти більше кортизолу, який, в свою чергу, робить тканини уразливими, схильними до висипань і появи передчасних зморшок.

Щоб знизити емоційне навантаження, радимо заздалегідь складати програму подорожей і закінчувати основні клопоти приблизно за місяць до від'їзду.

Крім того, в питаннях антистресу добре допомагають заняття йогою і дихальні практики. Що стосується догляду за обличчям, то в передпольотний період потрібно частіше робити маски, чергуючи очищення і глибоке зволоження. І ні в якому разі не експериментувати з новими засобами, особливо з кремами і сироватками на основі ароматичних масел, щоб не викликати алергію і подразнення.

Перед виїздом зробіть зволожуючу маску, після втріть масляний розчин вітаміну Е в кожний сантиметр свого тіла, і можете більше не турбуватися про зволоження.

Що стосується макіяжу, то тут «робити або не робити» - на ваш розсуд. Історії про те, що шкіра повинна «дихати», давно і безнадійно застаріли. Насправді вона повинна бути захищена і від бактерій, і від вільних радикалів, і від ультрафіолету.

Отже, коли ви рушите у подорож, у вашій маленькій дорожньої косметичці повинні лежати: патчі для очей або крем для області навколо очей з кофеїном (щоб уникнути набряків), невелика термальна вода, пудрениця з тональним засобом (щоб освіжити обличчя) , бальзам для губ і крем для рук. Все це збирається з любов'ю і з урахуванням вимог служб безпеки. Проблеми зі шкірою після подорожжі викликає не тільки зневоднення. Переміщення в інший часовий пояс збиває налаштування біологічного годиника і може привести до появи висипань на обличчі, а також знижує тонус тканин, позбавляє їх енергії і сяйва.

Щоб швидко відновити шкіру після довгої подорожі, перше, що потрібно зробити, діставшись до місця призначення, - це вмитися, - радять дерматокосметологи. Причому іноді подразнення може стати реакцією на просту воду з-під крана. Ось чому найкращим засобом для очищення в даному випадку буде міцеллярна вода. Після цього варто нанести на обличчя маску, що відновлює, можна кремову. Ще один цікавий прийом для швидкого відродження - маска з термальною водою. Візьміть тонку серветку (а в крайньому випадку і невеличкий рушник), рясно просочіть її термальною водою, покладіть на обличчя і відпочиньте так хвилин десять.

Подальші дії залежать від ваших планів. Якщо Ви вирушаєте на пляж, то використовуйте крем з SPF 50, якщо залишаєтеся вдома, то досить легкого зволоження. Але на ніч точно знадобиться маска з жирною текстурою. Такий догляд знадобиться тільки в день прильоту, щоб забезпечити шкірі максимальний спокій. Далі вже можна діяти за звичною схемою.

Наверх