Очищення шкіри. 6 міфів

Очищення шкіри. 6 міфів

Очищення шкіри, це наше «домашнє завдання», яке повинно бути виконано за будь-яких обставин: ні втома, ні келих вина не приймаються в розрахунок. Робота повинна бути зроблена і зроблена добре. Сьогодні вечірнє умивання - це набагато більше, ніж просто вода і мило. Процес став складнішим, але при цьому на порядок ефективнішим.

Міф 1: Вмивайся і йди

Все не так просто. Тепер це звучить так - «вмивайся два рази ... і йди». Спочатку змийте макіяж, а потім детально займіться шкірою. Справа в тому, що далеко не всі засоби для вмивання справляються з тональним кремом повністю, особливо в області очей і носа. У цьому легко переконатися, якщо відразу після першого «підходу» провести по шкірі ватяним диском, змоченим тоніком. На ньому обов'язково з'являться коричневі сліди, а це означає, що очищення не виконане до кінця. Дерматологи радять уважніше придивитися до препаратів для очищення шкіри на масляній основі. До всіх своїх переваг, вони ще й добре розчиняють залишки сонцезахисного крему. І не забувайте перевіряти склад - він має бути безсульфатним.

Міф 2: Вмивайтеся 2 рази в день

Звідки такі обмеження ?! Сьогодні дерматологи погоджуються в одному: вмиватися потрібно в міру необхідності: після кожного тренування; після авіаперельоту; якщо у вас жирна шкіра, то вранці і ввечері; якщо суха і чутлива - тільки перед сном. Головне не зловживати навіть делікатними очисними препаратами. І ніякої гарячої води, тільки тепла.

Міф 3: Закривайте пори

Вибачте, але від того, що в кінці процедури ви ополоснете обличчя холодною водою, пори не закриються. Навпаки, надмірні спека і холод можуть посилити такі проблеми, як почервоніння і помітна судинна сіточка. Хоча не можна заперечувати, що м'який пар допомагає розм'якшити скупчення шкірного сала в порах (тому добре вмиватися в душі), але зловживати таким прийомом теж не варто. Досить 2-3 рази в тиждень.

Міф 4: Скраб повинен бути тільки натуральним

Якщо любов до всього натурального, ваша принципова позиція - будь ласка! Перемелені фруктові кісточки вам допоможуть. Їх ніхто не відміняв. Але науково доведено, що саліцилові або гіалуронові кислоти набагато ефективніші для відлущування і гладкості шкіри, ніж традиційні скраби з абразивними частинками. Крім того, вони не тільки видаляють відмерлі клітини, а й працюють над омолодженням. Правда, тут теж потрібно дотримуватися почуття міри і чергувати використання препаратів з кислотами зі звичайним делікатним очищенням. Два рази на тиждень - ідеальний варіант.

Міф 5: Щодня використовуйте гаджети для глибокого очищення

Безумовно, сучасні апарати для очищення шкіри усувають забруднення, мертві клітини і надлишки шкірного жиру краще, ніж ваші пальці. Крім того, вони діють більш безпечно, ніж скраби. Але це не те, чим слід користуватися щовечора. Особливо, якщо в щоденному догляді присутні ретинол і кислоти. Результатом такої активності може стати лущення, яке в свою чергу призведе до запалення. Одним словом, користуйтеся, але без фанатизму. Так, і не забувайте промивати і просушувати щітку після кожного використання, щоб позбавити її від бактерій, і змінюйте насадку кожні три місяці.

Міф 6: Хороші «вмивалки» коштують дорого

Засоби для очищення шкіри - це не те, на що потрібно спускати великі гроші. Дорого коштують креми і сироватки з ретинолом і антиоксидантами. Вони вимагають високої концентрації (звідси і ціноутворення). Гідне очищення можна знайти у цілком демократичних марок. А власникам проблемної і чутливої шкіри варто заглянути в аптеку.

Прислухайтеся до наших порад, будьте здоровими, красивими та усміхненими.

Наверх