Причини появи рубців від прищів

Причини появи рубців від прищів

Рубці після прищів – це один з найнеприємніших дефектів шкіри обличчя. Коли ми не дотримуємося тих чи інших правил збереження краси та здоров’я, ми не замислюємося про можливі наслідки, і тільки після хватаємось за голову, шукаючи варіанти вирішення проблеми. Рубці після прищів – проблема, що вирішується повільно та не просто, але все ж має своє рішення.

Причини виникнення рубців

Шкіра – один із важливих елементів захисту організму від дії навколишнього середовища. Вона приймає на себе перший удар, допомагає регулювати процеси видалення, реакції організму на той чи інший подразник. У випадку з утворенням акне, вона затримує на своїй поверхності забруднення, перешкоджає прямому попаданню в епідерміс, де може розвиватися запалення. Зазвичай, забруднення видаляється після прийняття душу і використання м’ягкого скрабу, та при деяких порушеннях роботи видільної системи і особливостях шкіри, все може пройти всупереч біологічному плану. Особливо схильна до утворення прищів жирна та комбінована шкіра, через те, що пори сильно розширені. Частими зонами для утворення вугрів і запалення являються лоб, ніс, підбородок і центральна лінія щік.

Коли ми не можемо повноцінно видалити забруднення, воно провокує розвиток запального процесу в порі з подальшим нагноєнням, що і призводить до утворення прищів. Якщо шкіра нормального типу чи суха, пора просто забивається. У любому випадку виглядає це не естетично, і перше, що може прийти в голову – це просто видавити небажане утворення. Однак саме процес механічного позбавлення від подібної проблеми являється причиною виникнення рубців. В залежності від типу шкіри, генетичних даних людини, вони можуть бути практично не помітними чи мати страшний вигляд. У зв’язку з чим рубці після прищів прийнято ділити на атрофічні та гіпертрофічні. В першому випадку загоєння видавленого запалення відбувається повільно, колагену для повного відновлення не вистачає, внаслідок чого виникає западина чи ямка. У іншому випадку – через активне вироблення колагену утворюються бугорки і пігментація шкіри. Найчастіше зустрічається перша форма проявлення рубців.

Також важливо зауважити, що саме непрофесійне механічне видалення запалення і вугрів, без відповідної підготовки і використання лікувальних та дезінфікуючих засобів, а також без дотримання певних мір безпеки приводить до активних утворень рубців і шрамів на обличчі. Тому кого турбує дана проблема, варто підібрати індивідуальний комплекс догляду за шкірою.

Які процедури і засоби варто використовувати допоможе визначити кваліфікований спеціаліст - лікар дерматокосметолог.

Наверх