Як позбутися прищів

Як позбутися прищів

Акне, цятки, запалення ... Як їх не називай, але прокинутися вранці і побачити маленьке почервоніння на обличчі - вкрай неприємно. Так, що там, часом це справжня катастрофа! Як грамотно запобігати подібним катаклізмам порадить дерматолог.

Найприкріше, що можна місяцями жити спокійно і не згадувати ні про які акне, але варто тільки намітитись побаченню, важливій зустрічі або співбесіді на роботу, як на обличчі з'являються зрадницькі горбки. Як завжди, в самий невідповідний момент. Причому від цього не застрахований ніхто. Навіть моделі, чия шкіра на фотографіях завжди виглядає ідеально, час від часу зловживають тональними засобами для маскування дрібних (а іноді і цілком масштабних) недосконалостей. І все ж, рано опускати руки.

Дерматологи рекомендують дотримуватися 4 простих правила, які дозволять уникнути неприємностей:

Очищення

Спочатку за допомогою масляного розчину видаліть макіяж і поверхневий шар того, що осіло на шкірі протягом дня. Потім скористайтеся бальзамом, щоб позбутися від забруднень, глибоко в'їдаються. І ні в якому разі не тріть обличчя рушником - це занадто сильний дратівливий чинник. Просто акуратно промокніть його (найкраще - серветкою).

Тонізування

Використання тоніка не обов'язковий етап догляду, але при цьому легкий і приємний спосіб відновити pH-баланс подразненої шкіри. З його допомогою можна пом'якшити і заспокоїти тканини, що в свою чергу допоможе в подальшому запобігти появі запалень. Якщо у вашому випадку мова йде не просто про поодинокі незначні висипання, а про більш серйозні проблеми, то спробуйте засоби, що містять саліцилову кислоту або бета-гідроксидні кислоти. Саліцилова кислота прискорить процес відновлення клітин і поступово зведе «нанівець» сліди подразнення і мінімізує шанс їх повторної появи.

Догляд

Коли акне явище рідкісне і стихійне, цього пункту програми можна уникнути. Однак в разі регулярного і рясного врожаю мікрозапалення, він повинен надати відчутну і очевидну допомогу. Введіть в свій традиційний ритуал догляду косметичні подушечки або диски, просочені все тими ж бета-гідроксидними кислотами. Просто один раз в день протирайте ними обличчя.

Коригування

Використовуйте косметичні засоби місцевої дії. Вони знешкодять акне при нанесенні їх на місце запалення. Рекомендовано використовувати засоби з саліциловою кислотою, дія которої поступово видаляє відмерші клітини . Такі засоби пригнічують небажану бактеріальну активність та запобігають утворенню залишкових рубців.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть Вам залишатися красивими та здоровими з сяючою шкірою.

Наверх