Чому з’являються зморшки?Розкриємо основні фактори.

Чому з’являються зморшки?Розкриємо основні фактори.

Зморшки – це згини чи складки на шкірі. Найчастіше вони з’являються, коли ми досягаємо певного віку.Тим не менш, зморшки можуть виникати і за інших обставин, наприклад, після тривалого перебування у воді. Перші зморшки з’являються у результаті зміни виразу обличчя. Сонячний вплив, куріння, зневоднення організму, ліки – все це також є факторами розвитку зморшок.

Зморшки являються неминучою частиною природнього процесу старіння. З віком наша шкіра стає тоншою, більш сухою та менш еластичною, у результатті зменшується здатність захисту від пошкодження. Крім згаданих факторів, генетичний склад людини також впливає на час та місце появи зморшок. Хоча й говорять, що зморшки придають людям мудрість, більшість прагне позбутися їх, витрачаючи шалені гроші.

Основні фоктори появи зморшок:

1. Куріння – експерти говорять, що існує зв’язок між регулярним курінням і швидким старінням шкіри за рахунок зменшення кровопостачання шкіри.

2. Світла шкіра – люди з таким тоном шкіри потрапляють під більш високий рівень впливу сонячних променів, а це призводить до прискорення розвитку зморшок.

3. Генетичний фактор– якщо у ваших рідних з’явилися зморшки у ранньому віці, ваші шанси до появи зморшок збільшуються.

4. Волосся – зачіски забезпечують тінь для обличчя, що призводить до зменшення появи зморшок.

5. Одяг– люди, що носять капелюхи та одяг з довгими рукавами, захищені від ранньої появи зморшок.

6. Дія ультрафіолетових променів– люди, що працюють під прямим попаданням сонячних променів та ті, хто полюбляє проводити дозвілля під сонцем, мають схильність до ранньої появи зморшок.

7. Міміка – у людей, що часто посміхаються, хмуряться, жмуряться, зморшки появляються раніше, ніж у тих, хто не змінює свій вираз обличчя.

Як позбутися зморшок та відкласти їх розвиток читайте у наступній статті…

Наверх