Сонячна дієта: які продукти захищають від УФ-випромінювання

Сонячна дієта: які продукти захищають від УФ-випромінювання

Існує думка, що деякі продукти можуть захистити організм від згубного впливу ультрафіолету. Чи так це, і що потрібно їсти, щоб не отримати сонячні опіки – читайте у нашій статті.

Важко уявити, що певні продукти в нашому холодильнику можуть не тільки позбавити від голоду, але і від згубного впливу сонячних променів. Ультрафіолет і їжа ніяк не в'яжуться в нашій свідомості в єдине ціле. Між тим, існує ряд досліджень, які показують, що вживання певних груп продуктів не тільки знижує ризик розвитку раку шкіри, але і сприяє боротьбі організму з згубним впливом УФ-променів.

Однак це не означає, що дотримуючись «сонячної» дієти можна назавжди відмовитися від санскрінів. Одяг та сонцезахисні засоби є першим і основним бар'єром на шляху ультрафіолету до вашої шкіри. Харчування лише підвищує імунітет, насичуючи організм антиоксидантами, які допомагають зсередини боротися з шкідливим випромінюванням. З іншого боку, включивши в свій раціон подібні продукти, ви не тільки різноманітите харчування, але і зменшите ризик виникнення ускладнень, якими володіє ультрафіолетове випромінювання, серед яких фотостаріння, опіки, злоякісні утворення на шкірі і алергія.

Чорний шоколад

Відомо, що чорний шоколад - багате джерело різних антиоксидантів, які захищають шкіру від вільних радикалів, шкідливого впливу сонячних променів і потенційно шкідливих речовин, що знаходяться в атмосфері. Головне, вибирати шоколад з вмістом какао не менше 70%.

Гранат

За кількістю антиоксидантів гранат перевершує будь-який інший фрукт в десятки разів. Він вважається одним з найбільш корисних рослинних продуктів в світі, і за свої чудодійні властивості є улюбленим серед дієтологів, лікарів і косметологів, в тому числі за здатність боротися з руйнівним для шкіри впливом УФ-променів.

Кава

Відповідно до недавнього дослідження американського інституту з вивчення раку, люди, які п'ють чотири або більше чашок кави в день, знижують цим ризик виникнення меланоми на 20%. Вся справа в кофеїні і різних поліфенолах, які захищають клітини шкіри від злоякісних змін і впливу ультрафіолету.

Лосось

Лосось багатий вітаміном D, який згідно з дослідженнями вчених і медиків протидіє руйнуванню клітин шкіри внаслідок впливу на них УФ-променів і знижує ризик розвитку раку шкіри.

Зелений чай

Ще одне відмінне джерело антиоксидантів. Зелений чай давно себе зарекомендував як абсолютний рятівник шкіри. Не дарма його радять не тільки пити, але і робити на його основі різні маски для обличчя і тіла і навіть вмиватися завареним листям.

Томати

У помідорах міститься велика кількість лікопену і каротеноїдів, які підвищують рівень колагену в шкірі, що крім омолодження також сприяє захисту клітин епідермісу від руйнування через вплив зовнішнього середовища.

Цитрусова цедра

Відповідно до проведених експериментів вживання шкірки лимонів, апельсинів, грейпфрутів і інших цитрусових значно знижує ризик розвитку раку шкіри. Додавайте цедру в салати і десерти.

Сподіваємось наші поради - корисні для Вас. Будьте красивими та здоровими.

Наверх