Як видалити небажане волосся на тілі.

Як видалити небажане волосся на тілі.

Пляжний сезон відкрито і ви мабуть замислюєтесь над тим як позбавитися від небажаного волося на тривалий термін. На відміну від гоління, воскова депіляція може надати вашій шкірі відчуття гладкості і м’якості протягом багатьох тижнів, якщо ви проведете процедуру правильно. В домащніх умовах воскова депіляція може бути ефективною, але важливо дотримуватися певних мір обережності.

Щоб отримати хороші результати дерматологи рекомендують:

1. Забезпечити оптимальну довжину волосся:

Перед депіляцією переконайтеся, що ваше волосся завдовжки 6-15 мм. Якщо довше – обріжте його до більш короткої довжини, для того щоб покриття воском було менш болючим.

2. Уникати ретиноїдних кремів перед депіляцією:

Не використовуйте засоби за доглядом, що містять ретинол або ретиноїди, від 2 до 5 днів перед депіляцією, щоб униктути видалення шкіри разом із волоссям.

3. Зменшити дискомфорт:

Так як покриття воском може бути болісним для деяких людей, варто перед процедурою прийняти знеболюючі препарати, такі як ібупрофен. Також можна застосовувати холодні компреси для шкіри за 30 хвилин до процедури.

4. Помити та висушити необхідну ділянку:

Перед восковою депіляцією, ретельно помийте необхідну ділянку для видалення забруднення, мертвих клітин та засобів догляду за шкірою. Потім ретельно висушіть. На чистій, сухій шкірі віск тримається належним чином.

5. Нагріти віск:

Слідуйте вказівкам на упаковці і завжди перевіряйте температуру воску, застосовуючи невелику кількість на внутрішній стороні зап’ястя. Віск має бути теплим, не причиняти болю, не викликати опіків.

6. Нанести віск:

Нанесіть віск на невелику ділянку шкіри з небажаним волоссям. Для отримання хороших результатів завжди поширюйте віск у напрямку росту волосся.

7. Нанести смужку для депіляції:

Після нанесення воску, розмістіть смужку поверх обробленої ділянки і сильно надавіть. Залиште смужку на 2-3 секунди.

8. Зняти смужку для депіляції:

Для видалення смужки притримуйте її рукою з однієї сторони, а з іншої швидко стягніть у направленні протилежному рості волосся. Якщо ви робите депіляцію у незручному місці, вам слід звернутися за допомогою.

9. Заспокоїти шкіру:

Після воскової депіляції слід застосовувати холодні компреси. Якщо ви відчуваєте біль уникайте гарячих ван, носіть вільний одяг і використовуйте зволожуючий крем, який не буде забивати пори шкіри.

Якщо ви будете слідувати рекомендаціям, воскова депіляція в домашніх умовах буде безпечним і ефективним способом видалення небажаного волосся на тілі. Тим не менш, якщо ви відчуваєте дискомфорт, з’явилось почервоніння чи припухлість після процедури, що триває білеше двох днів, вам слід звернутися до дерматолога.

Наверх