Інші фактори ризуку для здоров’я під час відпочинку.

Інші фактори ризуку для здоров’я під час відпочинку.

Ми оглянули основні фактори ризику для здоров’я, та є такі, про які ви навіть не замислювалися. Серед них:

Біоритм. Подорожі у країни з іншим часовим поясом можуть порушити ваш біологічний ритм, в результаті чого ви відчуватимете втому і млявість протягом декількох днів. Ми рекомендуємо вам вибирати рейси, які прибувають у обід і не лягати спати до 10 години вечора за місцевим часом. Це допоможе вам звикнути до різниці у часі.

Місцева валюта. На банкнотах та монетах живуть мільйони мікробів, від який ймовірно захворіти. У Єгипті, наприклад, місцева валюта відома як основне джерело «помсти фараонів» - шлунковим захворюванням, що призводить до летальних наслідків. Щоб вберегти себе слід дотримуватися простого правила: ретельно мийте руки. Якщо це не можливо поторбуйтеся про наявність при собі антибактеріального гелю.

Укуси. В залежності від того, де ви подорожуєте, укуси комах можуть принести шкоду вашому здоров’ю. Перед поїздкою варто перевірити, які шкідники розповсюджені у місцевості, яку ви відвідуєте, щоб забезпечити себе засобами захисту.

Крім вище згаданих рекомендацій, слід зазначити, що людям з хронічними захворюваннями слід перевірити наявність доступу до необхідних медичних послуг у пункті призначення. Також варто мати при собі аптечку з необхідними медикаментами першої допомоги. Рекомендується придбати поліс медичного страхування, для можливості шпиталізації та зменшення фінансових витрат на лікування.

Коли мова йде про поїздку за кордон, планування являється головним ключем для захисту вашого здоров’я. Якщо ви знаєте про можливі ризики і міри їх запобігання, ви можете бути впевненні, що такий відпочинок буде відпочинком вашої мрії.

Наверх