Турбують мозолі? Ми вам допоможемо

Турбують мозолі? Ми вам допоможемо

Ви колись замислювалися, що провокує появу мозолів? Зі слів дерматологів, це жорстке потовщення в результаті тертя або надавлювання на шкіру. Насправді, говорять вони, що мозолі розвиваються для того, щоб захистити шкіру. Такий захист може утворюватися на будь-якій ділянці тіла, наприклад, на кінцях пальців гітарного гравця чи долонях механіка. Мозолі зазвичай розвиваються на подушечках ніг, верхній частині пальців та п’яті. Інколи їх помилково сприймають за бородавки, так як для недосвідченого ока вони виглядають майже однаково. Тим не менш, якщо придивитися уважно, то можна побачити, що бородавки мають маленькі чорні крапки усередині. Це насправді маленькі кровоносні судини. Ще однією відміністю є те, що бородавки, як правило, більш болючі, коли на них тиснути збоку, а мозолі – під прямим тиском.

Для лікування мозолів слід дотримуватися наступних порад:

1. Замочіть мозоль у теплій воді. Робіть це поки шкіра не розм’якне.
2. Потріть мозоль пемзою. Спочатку пемзу занурьте у теплу воду, а потім потріть мозоль. Використовуйте кругові рухи, щоб видалити мертві клітини. Та будьте обережні, щоб не очистити занадто багато шкіри, адже це може призвести до кровотечі та інфікування.
3. Нанесіть зволожуючий лосьйон або крем. Використовуйте засоби з саліциловою кислотою. Цей інгрідієнт допоможе поступово пом'якшити мозолі.
4. Використовуйте підкладку. Для захисту мозолів від подальшого подразнення в процесі хотьби, виріжте з товстої бавовняної тканини два кусочка «півмісяцевої» форми та приклейте навколо мозоля. Це допоможе запобігти контакту із взуттям.
5. Носіть комфортне взуття. Загальною причиною появи мозолів являється взуття, що має неправильну форму або розмір. Для того, щоб обрати відповідну форму, відвідуйте магазин наприкінці робочого дня, коли ваші ноги будуть втомлені та трішки набрякші. Не купуйте занадто вільне взуття або таке, що туго сидить на нозі.
6. Систематично підстригайте нігті. Догляд на нігтями зменшить ризики появи мозолів, так як не будуть піддаватися тиску зі сторони взуття.

Більшість мозолів проходить, коли припиняється тертя або тиск. Якщо ви не впевнені, що викликає у вас мозоль, якщо він являється занадто болючим, якщо ви гадаєте, що у вас бородавки, вам краще звернутися до дерматолога.

Наверх