Результати проведення Дня меланоми в Україні

Результати проведення Дня меланоми в Україні

22 квітня 2016 року в Україні відбувся восьмий Всеукраїнський День діагностики меланоми в рамках європейської програми «Евромеланома». День меланоми в Україні бере початок з 2009 року. Всеукраїнського масштабу захід набув починаючи з 2011 року.

Проводиться він для боротьби зі смертністю від меланоми завдяки інформуванню суспільства про небезпеку родимок та безкоштовним оглядом населення з метою виявлення захворювання на ранніх стадіях. Адже меланома – одне із найнебезпечніших онкологічних захворювань.

Цього року до Дня меланоми приєдналися більш ніж 1000 лікарів по всій Україні, які провели скринінгові огляди населення в державних дерматовенерологічних, онкологічних закладах, на кафедрах дерматовенерології та онкології медичних ВУЗів України, а також у деяких приватних профільних клініках.

За результатами попередньої обробки протоколів обстеження пацієнтів в рамках Всеукраїнського дня діагностики було оглянуто 95341 особу, серед яких попередньо виявили 222 випадка захворювань на меланому та 647 захворювань на рак шкіри.

В Інституті дерматології і косметології доктора Богомолець цього року було оглянуто 1008 осіб, з них – 8 людям попередньо поставили діагноз меланома і 22 людям – рак шкіри.

Проаналізувавши отримані дані, на сьогоднішній день можемо констатувати , що найбільший відсоток виявлених меланом серед всіх людей, які прийшли на огляди, було зафіксовано у Закарпатській області. Загалом, за роки проведення заходу в Україні найбільший відсоток цієї хвороби спостерігався у Рівненській області у 2012 році – 6,06%! Тенденція найбільшого відсотку виявлених онкологічних захворювань шкіри серед західних областей зберігається.

Всього за 8 років проведення Дня меланоми в Україні безкоштовно оглянули 234109 людей, серед яких виявили 754 меланоми та 2011 випадків раку шкіри. Лише в Інституті дерматології і косметології доктора Богомолець всього за ці роки обстеження пройшли 6142 особи, у яких було констатовано 59 меланом та 196 випадків раку шкіри.

За допомогою Інститута теледерматології доктора Богомолець Ви можете провірити свої родинки в онлайн-режимі та отримати консультацію. Telederm.com.ua- дерматолог, що завжди поруч.

Краплі добра
Наверх