Лікування сонячних опіків

Лікування сонячних опіків

Ніхто не застрахований і це може трапитися будь з ким. Усі бояться сонячного опіку, та не всі ведуть рахунок часу перебування на сонці. Може пройти декілька годин, перш ніж сонячний опік проявить себе. Так що при перших ознаках варто уникнути прямого попадання сонячних променів на шкіру та слідувати крокам прописаним нижче, адже до таких опіків варто ставиться серйозно, тому що це є однією з причин розвитку меланоми.

Консультація дерматолога: що слід робити при сонячних опіках.

1. Швидко охолодити Якщо ви знаходетесь поблизу річки, озера чи басейну, то слід швидко пірнути у них на декілька секунд, щоб охолодити шкіру. Потім накрити місце опіку та відразу вийти на сонце, продовжуючи охолоджувати компресом. Можна використовувати лід, що охолодити воду для компресу, та ні в якому разі не прикладайте лід безпосередньо до місця опіку. Також допоможе прохолодний душ, та не варто приймати його занадто довго. Не слід використовувати мило, адже можливе подразнення шкіри.
2. Зволожити шкіру У той період, коли шкіра ще волога, скористайтеся зволожуючим лосьйоном, але не на масляній основі, адже він може створити тепловий ефект та нашкодити шкірі. Зволоження місця опіку потрібно проводити протягом декількох днів.
3. Зменшити запалення При перших ознаках сонячного опіку приймайте нестероїдні протизапальні препарати, такі як ібупрофен, напроксен або аспірин. Вони можуть допомогти з дискомфортом та запаленням. Противозапальні припарати можна вживати декілька днів, поки ви не відчуєте покращення. Також рекомендується використовувати кортизонову мазь, щоб зняти почервоніння та припухлість. Алоє вера вважається безпечним та допоможе при опіках легкого ступенню. Щоб зменшити подразнення шкіри і вберегтися від подальшого впливу сонячних променів, носити слід вільний,світлий, м'який одяг, що дихає.
4. Збільшити запас рідини в організмі Опіки мають властивіть витягувати рідину до поверхні шкіри з різних органів тіла, це може стати причиною зневоднення. Для того, щоб підтримати водно-сольовий баланс важливо пити багато рідини, у тому числі рекомендовано вживати напої, що спрямованні на відновлення кількості потрібних солей натрію та магнію.
5. Звернутися до лікаря, якщо… Варто звернутися за медичною допомогою, якщо у вас значна ділянка тіла покрита пухирями, ви маєте лихоманку чи вас трусить. Не слід травмувати пошкоджену шкіру, адже це може призвести до інфікування.

Остерігайтеся сонячних опіків. Ваша шкіра обов’язково прийде у норму, але шкода організму буде завдана. Повторні опіки можуть призвести до розвитку раку шкіри, меланоми, а також наражати на завчасне старіння шкіри. Захищайте себе від сонця кожного дня, круглий рік.

Наверх