Брокколі: користь для здоров’я, факти та дослідження.

Брокколі: користь для здоров’я, факти та дослідження.

Ці маленькі міні-деревця мають негативну репутацію тому, що діти усього світу зазвичай відштовхують тарілку, коли бачать їх у своєму раціоні. Хоча відомості про те, що брокколі є одним з найкорисніших овочів звучать правдоподібно.

Броколлі відноситься до сімейства хресноцвітних (капустяних) овочів, що включає в себе купусту усіх видів. Це маленькі електростанції, що наповнять вас поживними речовинами з маленьким запасом калорій.

Якщо ви намагаєтесь підтримувати своє здоров’я, харчуватися повноцінно, то брокколі має бути на першому місці у списку ваших продуктів. Багато досліджень показали, що збільшення споживання рослинної їжі, особливо брокколі, знижує ризики розвитку ожиріння, діабету, серцево-судинних захворювань і загальної смертності та надає здоровий колір вашому обличчю і волоссю, призводить до збільшення енергії та зменшення ваги тіла, про що у нас час так турбується прекрасна половина людства.

Вживання великої кількості брокколі пов’язане з низьким рівнем розвитку раку. Дослідження показали, що гіркий привкус, який забезпечується сульфорафаном (протираковою і протимікробною речовиною), надає хресноцвітним перевагу над онкологічним захворюванням, такими як меланома, рак простати та підшлункової залози. Інший важливий вітамін В9, який містить брокколі, приводить до зменшення ризику розвитку раку молочної залози та раку шийки матки. Цей вид хресноцвітних також містить антиоксиданти. Вітамін С допомагає боротися з пошкодженнями шкіри, які викликані сонцем та забрудненням навколишнього середовища, також зменшує зморшки і поліпшує загальну текстуру шкіри, так як грає важливу роль у формуванні колагену.

Багато людей думають про цитрусові, коли чують про користь вітаміну С. Та чи знаєте ви, що брокколі містить 81 міліграм вітаміну лише в одній чашці? Це більше, ніж потрібно на цілий день.

Якщо ви бажаєте бути молодими, красивими та здоровими, то вам домоможе цей чудо - овоч.

Наверх