Самоогляд – перший крок до профілактики раку шкіри

Самоогляд – перший крок до профілактики раку шкіри

Самоогляд – важлива частина діагностики новоутворень шкіри. У багатьох випадках помітити зміни в родимці можуть самі пацієнти або їх родичі.

Обстеження родимок.

Вам знадобиться: яскраве світло, дзеркало велике та ручне, 2 стільці, фен, схематична картинка людської фігури і олівець або, в ідеалі, цифрова камера.

Огляньте ваше обличчя, особливо ніс, губи, рот і вуха – спереду і ззаду. Використовуйте дзеркала, щоб отримати чітке зображення себе.

Огляньте волосяну частину голови, використовуючи працюючий фен і дзеркало, щоб оглянути кожну ділянку. При необхідності, зверніться до члена сім'ї.

Огляньте свої руки: долоні і тильний бік, між пальцями і нігті. Огляньте передпліччя. Стоячи перед дзеркалом в повний зріст, огляньте всі сторони вашого плеча, починаючи з ліктя.

Огляньте шию і грудну клітку. Жінки повинні оглянути шкіру під молочними залозами. Спину оглядайте, стоячи спиною до великого дзеркала, тримаючи друге дзеркало в руках.

Огляньте задню частину шиї, плечей, верхньої частини спини, а також всі інші частини спини.

Також, за допомогою дзеркал огляньте нижню частину спини, сідниці і задню поверхню обох ніг.

Сядьте і покладіть кожну ногу по черзі на інший стілець. За допомогою ручного дзеркала огляньте статеві органи. Перевірте передню і бічну частину обох ніг, щиколотки, стегна, між пальцями і нігті. Огляньте підошви і п'яти.

Якщо Ви помітили родимку, яку вважаєте за потрібне перевірити, скористайтеся можливістю зробити це безкоштовно. 4 лютого в рамках Всесвітнього дня боротьби з раком Інститут теледерматологої прийматиме фото родимок та консультуватиме кожного, хто надішле зображення родимки, абсолютно безкоштовно. Фото надсилайте 4 лютого на пошту

Наверх